Op maandag 19 maart organiseert de CD&V Herentals een thema-avond rond mobiliteit & verkeersveiligheid. Gastsprekers zijn Jef Van den Bergh, federaal CD&V parlementslid en Kris Peeters, mobiliteitsdeskundige in Herentals. Moderator is Bart Timperman.

Mobiliteit en verkeersveiligheid, met alle omleidingen en werken in en rond Herentals is het een thema dat elke Herentalsenaar bezig houdt.

De discussie over de verdwijnpaal hield jarenlang de Herentalsenaren in de ban. Maar er is meer: om het verkeer te weren en parkeeroverlast met wildparkeren aan banden te leggen werden op de Grote Markt in Herentals heel wat paaltjes neergepoot.

Mede door CD&V werden de voorrangsregels met voorrang van rechts op de Grote Markt gewijzigd. Toch leidt dit in het centrum tot verwarrende verkeerssituaties.

"De bordjes die je moet laten stoppen zijn te klein uitgevallen en slecht zichtbaar", is een van de vaak gehoorde kritieken. Fietsers hebben het dan weer minder begrepen op de brede voegen die er nog altijd zijn tussen de kasseien en die ondanks eerdere beloftes nog niet overal zijn ingevoegd.

Wil je er meer over horen ?

Dat kan op maandag 19 maart om 20u in Hotel Karmel, Grote Markt in Herentals.

Inkom: gratis.